Delivery Country
Currency

Designet i Irland

Aran Gensere

Med hver søm kommer en historie! Gjennom Blarney Woollen Mills' linse blir våre autentiske Aran-gensere reimaginert. De er strikket med ærverdige sømmer som kan dateres tilbake til det 18. århundre på landsbygda i Irland. Hvert plagg er håndlaget av de fineste ullene, inkludert merinoull og kasjmir. I tillegg til sin stil og allsidighet er Blarney Woollen Mills' Aran-gensere kjent for sin myke ull som gir varme og komfort selv på de kaldeste dagene, samtidig som det pustende stoffet hjelper til med å regulere kroppstemperaturen.

Aran-gensere er en tidløs og elsket strikkestil som har sin opprinnelse på Aran-øyene utenfor Irlands vestkyst. Disse genserne er kjent for sine intrikate kabelmønstre, som ikke bare gir et visuelt fantastisk utseende, men også tjener til å øke varmen og holdbarheten til plagget.

Aran-øyene er en gruppe på tre små øyer som ligger utenfor Irlands vestkyst i Galway Bay. Øyene er Inis Mór (den største øya), Inis Meáin og Inis Oírr. Øyene er kjent for sin fantastiske naturlige skjønnhet, rike kulturarv og unike livsstil. Vi er de eldste selgerne av Arans i Irland.

Å reise tilbake i tid

Historien til Aran-genseren

Aran er en stil av genser som har fått navnet sitt fra Aran-øyene utenfor vestkysten av Irland. Ofte kjent som en Fisherman-genser, skiller de seg ut med sine komplekse teksturmønstre som kombineres for å skape ett plagg. Opprinnelig ble Aran-gensere strikket med ullen uskuret, noe som gjorde plaggene vannavstøtende og fortsatt brukbare selv når de var våte. Imidlertid blir de fleste Aran-cardigans og gensere i dag strikket med en mykere garnkvalitet kalt Merino, i den naturlige fargen báinín (bawneen), og i andre farger som gjenspeiler det irske landskapet.

Hver Aran-genser utstråler historie, og hvert sømmønster har en tradisjonell tolkning og en særegen historie, ofte med religiøs betydning, men mest av alt med erfaringer og livets reise. For eksempel er honningkammen et symbol på den hardtarbeidende bien. Kabelen, som var en integrert del av fiskerens hverdag, sies å være et ønske om trygghet og lykke under fiske. Diamantmønsteret er et ønske om suksess, velstand og skatter, mens kurvmønsteret representerer fiskerens kurv og håp om en rik fangst. De fleste strikkemønstrene ble aldri nedskrevet, men ble overført fra generasjon til generasjon ved å bruke opptil 24 forskjellige aranske sømmer med uendelige kombinasjoner.

New In for Her

New In for Him

International Top Sellers

Vårt løfte

ETISK KILDE

Vårt ull er 100% naturlig og fornybar. Vi bruker hovedsakelig ull, da det er den beste fiberen for miljøvennlig mote.

LOKAL STØTTE

Vi er lidenskapelig opptatt av å vise frem det beste Irland har å tilby. Mange av våre Aran-gensere blir strikket lokalt på vår fabrikk i Donegal.

EKSKLUSIVE DESIGN

Du vil ikke finne Aran-gensere fra vår eksklusive Blarney-kolleksjon noe annet sted, noe som gjør dem like unike som deg.

FØRSTEKLASSEKVALITET

Vi er stolte av den overlegne kvaliteten og lange levetiden til våre Aran-gensere. Med riktig pleie kan våre strikkeplagg vare i tiår.

Country & Currency United States

Payment methods